Adını FUTBOL Koydum

Gönderen Mammares

  Yeni asrın en büyük meşguliyetlerinden biri futbol, kitlelere hitap eden ve milyonları etkileyen bir oyun olarak günümüzde bile halen revaçta ve futbol sevgisi sürekli bir artış içinde yoluna devam etmekte.

Etrafımızda meydana gelen olumlu veya olumsuz hiçbir olgudan etkilenmeyerek seyrine devam eden ender sahalardan biri tüm dünyada.İşin ticari boyutu bir yana, asıl bu futbol kervanını yürüten kişiler; bünyesi olduğu kulübe hiçbir menfaat gözetmeksizin bağlanan ve bu durumun kendisine büyük bir haz verdiği zanneden kişilerden terekküp olan bir topluluktur.Tabiki her şahıs yaşadığı mecranın ve yahut kendisine yakın hissettiği kulüble az-çok alâkardır.
    Durum böyle iken bu işi biraz abartıp fanatizme döken bir topluluk da var.Fanatizm başlığı altında incelersek müritlerine de fanatik demek isabet olacaktır.Fanatizm veya başka bir deyişle fanatiklik hiç de sanıldığı gibi bir anlam içermiyor.Bağnazlık yani körü körüne bağlanmak olan bu kelime bazı kişiler tarafından yanlış yorumlanıyor ve maalesef büyük saplantılar içine kaybolup gidiyorlar.
    Maç esnasında açılan pankartlar söylenen tezahüratlar bir makul bir çerçevede  yapılmalı bence.Bir amaca hizmet etmesinden bahsediyorum sizin de anlayacağınız gibi.
   Milletçe geçirdiğimiz şu zor günlerde bir nebze olsun toplanıp birlik beraberlik(stadyumlar da olsa bile) içinde olabilmek, topluma bir sosyal mesaj verip farkındalık yaratabilmek için kullanılmalı bu sahalar.Aksi takdirde kuru gürültü her yerde var.
   Takımı uğruna ölebileceğini söyleyip de daha ölen birisine rast gelmedim.
                                                                          

3 yorum:

  1. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim yorumunuz için, yazdıklarımın okunması bile beni mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  3. Üstad kaleminize sağlık devamını en kısa zamanda bekliyoruz.

    YanıtlaSil