Hayvan dedikleri

Gönderen Mammares


   Son zamanların revaçta olan konusu hayvanseverlik, hayvan besleme arzusu üzerine biraz laflayalım. Kardeşim o kadar insan aç ve susuz iken bu hayvanları neden besliyorlar diyen hayvanları da aç ve susuz bıraktıkları için haklarını arıyorlar haliyle. Hayvan haklarını korumak isteyen, onlar için bir şeyler yapmak isteyen bir topluluk var ve bu insanlara ne yaptığını bilmezmişcesine saldıran ve saçmalamaktan öteye gitmeyen bir güruh.


   Yapılan eylemleri at gözlükleriyle irdeleyen, ne gerek var kardeşimcilik oynamaya devam eden birileri günümüz hayvanseverlerinin fazlasıyla canını sıkmakta. Bazı insanlar bir takım faydalı işler yapmak isterken, diğerlerinin hiçbir şey yapmaması üstüne bu gibi oluşumlara engel teşkil etmesi mantıklı bir iş gibi gözükmüyor.
  Son zamanlarda hayvan sevgisi üzerine yapılan bir takım kampanyalar, etkinlikler insanların ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Fazla olmasa bile ev önlerinde kedi ve köpeklerin su içebileceği kaplar görmek güzel. Aynı zamanda evcil hayvan olarak kedi ve köpek beslemekte fazlasıyla bir artış görülmesi gözünüzden kaçmamış olsa gerek. Fakat benim asıl dikkatimi çeken olgu hayvan seçiminde cinsiyet kavramının öne çıkması; örneğin kadınların daha çok kedi beslemesi ve erkeklerin de kedi yerine daha çok köpek beslemeye yönelmesi bu teorimi ispatlar nitelikte. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum fakat hayvan seçiminde cinsel içgüdüler ön planda; hemen konuya açıklık getireyim. Kadınlar genel olarak kedi beslemeyi tercih ediyor çünkü karakterlerine en yakın evcil hayvan olarak kediler ipi göğüslemekte. Kediler hoş ve şirinler, çoğu zaman uysal ve huzur dolular fakat yeri geldiğinde kadınlar gibi hırçınlaşmakta ve pençelerini çıkartmaktalar. Karakteristik özellikler bakımından ele alırsak kediler eşittir kadınlar.

   Olayın bir de erkek cephesi var. Biz erkekler de daha çok köpek beslemeyi adet edinmişiz. Köpek duygularını ifade etmekte kediye göre daha acizdir ve şirinlik bakımından kedinin gerisinde olduğu aşikar. Genel olarak saldırı içgüdüsü kedilerden daha fazla, erkeklerin kadınlardan daha fazla olduğu gibi. Asıl değinmem gereken husus köpeklerin sadık olması konusu. Erkekler kadınlara göre sadakat konusunda daha sağlam bir duruş sergilemekte, istisna-i durumlar göz-ardı edilebilir.

  Gel-gör ki erkekler ve kadınlar kedi-köpek gibi didişmesine rağmen birbirleri için yaratıldığı için fazlasıyla uzak kalamazlar. Kadınlar şirinliğiyle ve sem-patisiyle :)  erkekler ise sağlam bir duruş ve sadakatiyle birbirlerini tamamlamakta. Konuya hayvanları meze ederek erkek ve kadınları bir nebze olsun teşbihlerimle anlatmaya çalıştım. Kalemimiz yanıldıysa affola...

0 yorum: